Mikkel Olrik
Mikkel Olrik

FØDESTED & -TIDSPUNKT

Det er jo mit navn... og sådan så jeg ud på min bryllupsdag... Jeg er født den 4. December 1961 i København som søn af Loui Michael og Lisbet Olrik. De er begge er kunstmalere og bor i Rørvig. Jeg har desuden en søster, Josefine Olrik, som bor i København sammen med sin kæreste Peter og deres søn Mathies og datter Fiona.

STATUS, ARBEJDE & BOPÆL

Jeg er gift med Anne-Gerda Ernst, med hvem jeg har børnene Freja, Laura og Magnus, alle med efternavnet Olrik Ernst. Vi bor nu i Taastrup på Djursland, som vi er flyttet til 1. September 2003. Går lige nu på iværksætter-kursus i Suddjurs kommune og har planer om at starte eget firma og med freelancing, webudvikling og hosting af TYPO3-sites.

UDDANNELSE

Jeg er oprindelig uddannet som elektronikmekaniker i Mark Information Systems, siden som elektroniktekniker på Frederiksberg Tekniske Skole, og har som sådan arbejdet en årrække i forskningsafdelingen på Danmarks Meteorologiske Institut i København, indtil jeg af lutter kærlighed til min kone flyttede til Fyn, og efter et par års EDB-selvstudie blev højskolelærer ligesom hende. Siden kom jeg til Institut for Biokemi og Molekylær Biologi på Syddansk Universitet i Odense og har i et par år været lærer på Teknisk Skole i Århus på Data- og Kommunikationslinien. Derefter systemudvikler og IT-chef på Det jyske Musikkonservatorium, hvor jeg især varetog udvikling af web-applikationer og daglig drift. Siden har været ansat som Typo3-udvikler på Wildside A/S og DKM i Århus.
Min vigstigste hobby er musik, både som konsument og udøver.

MUSIK-UDØVELSE

Jeg spiller for det meste el- og kontrabas, men også guitar og cello, og lidt på klaver og trommer. Har desuden sunget i et folkemusikkor (Tingluti ensemble) og en Barbershop-kvartet (Whopper Boys). Stilarterne har spændt fra klassisk barok-musik (Sognegårdsemblemet i Rørvig), over symfonisk rock (Duke, Birkerød) og blues (Gordon's Blue Cry, Rørvig) til folkemusik fra Norden og Balkan (Tingluti ensemble og Padderokkerne).
Jeg har desuden hjemme-produceret en CD med min gode ven Hygieiner, som vi er temmelig tilfredse med - i betragning af produktionsforholdene, som var lidt primitive. På den spiller jeg desuden alle forefaldende instrumenter, de fleste samplet og afspillet på midi-keyboard. Ofte spiller jeg også sammen med en anden medspiller på pladen Ole Vedby, som er en reinkarnation af Jimi Hendrix. På det sidste spiller jeg mest med min datter Freja, som er begyndt at spille violin.

MUSIK-KONSUM

Jeg lytter til næsten al slags musik af en vis kvalitativ standard. Her skal dog lige linkes de vigstigste grupper: The Beatles, gruppen over alle grupper, står især mit hjerte nær. Jeg er også ret vild med den islandske furie Björk, som ligefrem har fået tildelt dette fansite. Jeg holder desuden meget af gode fusioner mellem forskellige genrer. Gode eksempler på dette kunne være den Australske duo Dead Can Dance, den finsk-svenske gruppe Hedningarna og den danske gruppe Sorten Muld
I den klassiske afdeling er det mest barokmusiken, især J. S. Bach, jeg holder af, men også impressionisterne Claude Debussy, Gabriel Fauré og Maurice Ravel optager mig en del. 

Og så er jeg vild med balkanmusik i skæve taktarter, især fra Bulgarien.

Her er lister med vor aktuelle (?) beholdning af musik: Almindelige udgivelser - Compilations & soundtracks - Klassiske udgivelser.

FILM

Jeg har også andre interesser, bl.a. gode film og TV-serier, af f.eks. David Lynch, Lars von Trier, Krzysztof Kieslowski, Ole Bornedal, Akira Kurosawa, Peter Greenaway m.fl. Jeg kan også godt lide gode science-fictions, som f.eks. Blade Runner, Skyggen, Aliens-filmene, 2001 - A space oddyssey eller X-files.

LITTERAT

En gang havde jeg ambitioner om at blive forfatter - og hvem ved; måske bliver jeg det engang...
I 1986 skrev jeg digtsamlingen ANTI-TID, som hovedsageligt handler om en ulykkelig forelskelse. 

I 1989 skrev jeg romanen Tårekanalen, som handler om en hovedsageligt lykkelig forelskelse. 

De blev aldrig udgivet på papir - nu ligger de her - så døm selv om det var godt eller skidt...!

LITTERATUR

Før jeg fik børn fik jeg også læst en del skønlitterære bøger. Nu bliver det mest til børne- eller fagbøger. Mine yndlingsforfattere er talrige - her skal nævnes nogle få:  Maj Sjöwall & Per Wahlöö, John Fowles, Ebbe Kløvedal Reich, Paul Auster, Dan Turell...

COMPUTER-GRAFIK

Kobler man mit nuværende fag sammen med mit fædrende/mødrende ophav, kommer man uvægerligt til at tænke på computeren som grafisk værktøj. Det har jeg da heller ikke kunne dy mig for at stikke snuden i. Her er et enkelt eksempel.
Det roterende logo på forsiden af siten og det stationære nedenfor er fremstillet 3D-programmet Autodesk 3D-Studio (R3) og derfra gemt som animation (avi), hvorefter det er efterbehandlet og konverteret til web-grafik i Paint Shop Pro 5 og Animation Shop 1. 

Det indeholder mine initialer, M i midten og O udenom, samt F-nøglen (nodeskrivning), som jo er den jeg oftest har brug for, når jeg spiller bas og cello. Og hvis nogen skulle være i tvivl, så er mine yndlingsfarver i nævnte rækkefølge: sort, lella & rød.

Dette er mit personlige logo:
Logo fremstillet i 3DSr3

Familiesiden

Denne side er sidst opdateret 1-03-2012 11:59